marți, 31 mai 2011

ZIUA REZERVISTULUI MILITAR

Azi se sărbătoreşte ziua rezervistului
Rezerviştii militari reprezintă o categorie socio-profesională distinctă, cu un statut bine definit în cadrul societăţii româneşti contemporane.
Instituirea unei zile a rezerviştilor militari a constituit o recunoaştere a rolului acestora, de-a lungul istoriei, în cadrul societăţii româneşti.
Astfel în anul 2010 a fost adoptată Hotărârea Guvernului nr. 467 prin care s-a instituit data de 31 mai ca fiind Ziua Rezervistului Militar.
Prin rezervişti militari se înţelege orice persoană care deţine grad militar în rezervă sau în retragere, respectiv soldaţi, gradaţi, subofiţeri, maiştri militari, ofiţeri şi generali, indiferent de instituţia publică din cadrul sistemului de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională în care şi-au desfăşurat activitatea.
Această sărbătoare se dorește a fi o manifestare a dragostei față de țară și neamul românesc, față de Armată și toate structurile sistemului de ordine publică și siguranță națională.
Cu ocazia sarbatoririi, pe 31.05 , a ZILEI REZERVISTULUI MILITAR, membrii SCMD FILIALA 1 ALEXANDRIA, ureaza tuturor cadrelor militare in rezerva si in retragere,din toate structurile sistemului de parare, multa sanatate, fericire, indeplinirea tuturor dorintelor, viata lunga si numai bucurii de la viata.


BIROUL OPERATIV AL SCMD FILIALA 1 ALEXANDRIA

Presedinte

Col ® MARZAN NICULAE